Fotka vznikla v Edinburku, na pláži ve čtvrti Portobello. Nejdřív jsem se snažila vyfotit moře jen tak, bez jakýchkoli dalších efektů, ale pořád mi to přišlo takové... fádní. Prostě moře. Vlny, písek, nebe. Až po chvíli mě napadlo, co to udělá, když zazoomuju. Zoomování ve dne mi většinou moc nevychází, aby bylo vůbec něco vidět, musí se většinou použít trochu kratší čas, a tudíž se musí zoomovat rychleji. Tahle fotka byla můj jediný pokus. Možná by šla trochu ztmavit, aby víc vyniklo nebe, ale já se nakonec rozhodla ji nechat úplně bez úprav. V konečném efektu to je opět moře – vlny, písek a nebe, jen trochu abstraktnější, vzdáleně připomínající možná spíš malbu než fotku...
O mně
-
Anna Bednaříková - Pletu, šiju, vařím, peču, fotím.
Archiv
-
▼
2009
(179)
-
▼
května
(20)
- Jahody
- Hanif Kureishi: Something to Tell You
- Sprejeři patří do podzemí
- Müsli na mysli
- 53 – Jezero nebo oceán
- Lidová tvořivost
- Tralalá, ty taky
- 25 - Ovoce nebo zelenina
- Samozřejmá znalost slovenštiny? Nenechte se vysmát
- Hotentoti
- Edinburgh - the tae o us
- Edinburgh - fowks
- Edinburgh - whit tae dae: tap o the brae
- Edinburgh - whit tae dae: runnin
- Edinburgh - whit tae dae: the sea
- Edinburgh - whit tae ate
- Edinburgh - whir tae stae
- Edinburgh - how tae git thair
- 26 - Co vám evokuje nějakou píseň
- Holguji Ostravě
-
▼
května
(20)
Rádi jste si přečetli
-
Na Vánoce jsem pekla pepparkakor, zůstala mi po něm v lednici takřka plná láhev zlatého sirupu. Na štědrovečerního kapra mi zůstala památ...
-
V souvislosti s avizovanou stavbou domu podle návrhu Jana Kaplického se objevil zajímavý jazykový úkaz. Připomíná vila svým tvarem platýze ,...
-
Tak jestli jsem si myslela, že jsem se pro letošek s čerstvými švestkami už rozloučila, hluboce jsem se mýlila. Nechala jsem se přemluvit a ...
-
Nechci z Inspiromatu dělat nějakou poradnu pro spotřebitele, ale jelikož posledních pár týdnů jsem měla co do činění s návrhem, dopravou a m...
-
Černý rybíz je přesně ten typ ovoce, který ve mně vyvolává otázku: co s ním? Nikdy ho není dost na marmeládu, bublanina se věčně jíst nedá ...
-
Custard je jedním z anglických slov, pro které se hodně obtížně hledá český ekvivalent. V zásadě to je pudink. Zapomeňte ovšem na tu pod...
-
Sweettoothday speciálně pro Yrenaisnu. Vždycky jsem si myslela, že pišingr je cosi jako piškot. Z omylu mě vyvedla kamarádka, která Pischi...
-
Ještě nikdy se mi nestalo, aby mi editace fotek působila fyzické utrpení - až úpravy fotografií čokoládového dortu podle Yotama Ottolenghih...
-
Autoři textů často používají takovou fintu na čtenáře: použijí nějaký přitažlivý nadpis, který ale - jak se později ukáže - je vlastně zcela...
-
Po tříleté odmlce je tady nový blog o cestování s příručním zavazadlem. Budu se snažit, aby byl stejně insprativní jako tento (i když v ...
0 komentářů