Fotka vznikla v Edinburku, na pláži ve čtvrti Portobello. Nejdřív jsem se snažila vyfotit moře jen tak, bez jakýchkoli dalších efektů, ale pořád mi to přišlo takové... fádní. Prostě moře. Vlny, písek, nebe. Až po chvíli mě napadlo, co to udělá, když zazoomuju. Zoomování ve dne mi většinou moc nevychází, aby bylo vůbec něco vidět, musí se většinou použít trochu kratší čas, a tudíž se musí zoomovat rychleji. Tahle fotka byla můj jediný pokus. Možná by šla trochu ztmavit, aby víc vyniklo nebe, ale já se nakonec rozhodla ji nechat úplně bez úprav. V konečném efektu to je opět moře – vlny, písek a nebe, jen trochu abstraktnější, vzdáleně připomínající možná spíš malbu než fotku...
O mně
-
Anna Bednaříková - Pletu, šiju, vařím, peču, fotím.
Archiv
-
▼
2009
(179)
-
▼
května
(20)
- Jahody
- Hanif Kureishi: Something to Tell You
- Sprejeři patří do podzemí
- Müsli na mysli
- 53 – Jezero nebo oceán
- Lidová tvořivost
- Tralalá, ty taky
- 25 - Ovoce nebo zelenina
- Samozřejmá znalost slovenštiny? Nenechte se vysmát
- Hotentoti
- Edinburgh - the tae o us
- Edinburgh - fowks
- Edinburgh - whit tae dae: tap o the brae
- Edinburgh - whit tae dae: runnin
- Edinburgh - whit tae dae: the sea
- Edinburgh - whit tae ate
- Edinburgh - whir tae stae
- Edinburgh - how tae git thair
- 26 - Co vám evokuje nějakou píseň
- Holguji Ostravě
-
▼
května
(20)
Rádi jste si přečetli
-
V rámci udržování fyzické kondice vystupuji z metra už o dvě stanice dříve a ony zhruba dva kilometry chodím pěšky. To udržování kondice má ...
-
INFO NA ÚVOD: Ve čtvrtek jsem se na svém blogu na iDnes pokusila rozjet nominace do ankety o nejoblíbenější moučník čtenářů blogu. Moc se ne...
-
Při pohledu na dnešní příspěvek si říkám, že jsem si měla dát jako novoroční předsevzetí, že budu dokumentovat vše, co jsem upletla a uši...
-
Když jsem se někdy v únoru rozhodla, že se budu snažit až do Velikonoc představovat postní jídla, myslela jsem, že nebude nic snazšího než v...
-
Není to tak dávno, co jsem SI upletla deku, aby mi nebyla zima, když do noci pletu a dívám se při tom na detektivní seriály. Dopadlo to t...
-
Jedna věc se musí obchodnímu domu IKEA nechat: není lepší propagace švédské kuchyně! Jen řekněte, kdo z vás nezná masové kuličky? Kdo z vás ...
-
Na Vánoce jsem pekla pepparkakor, zůstala mi po něm v lednici takřka plná láhev zlatého sirupu. Na štědrovečerního kapra mi zůstala památ...
-
Pasteis de nata (jednotné číslo je pastel de nata) jsou košíčky z listového těsta plněné žloutkovým krémem ne nepodobným pudinku. Pocházejí ...
-
Jelikož jsme měli s Kocourkem výročí, pekla jsem tentokrát dort. A Kocourek mi poprvé asistoval. Při potahování dortu marcipánem. Ale že se ...
-
Banální rady pro úplné začátečníky, kteří si chtějí na blog fotit jídlo (především moučníky), ale nevědí, jak na to – pokročilí nechť promin...
0 komentářů