Nikdy jsem nedržela v ruce jediný časopis o jídle, ani je nečtu na internetu. Nevyměňuju si recepty. Jména lidí z foodblogové sféry znám jen teoreticky, protože pravidelně chodím tak na dva tři foodblogy, a to ještě hlavně kvůli fotkám.
Proto budu působit asi jako mimoň, když ukážu, co jsem teď objevila za recept, protože všichni, kdo jsou v obraze, svou fázi nadšení z tvarohové zebry mají asi již několik let za sebou.
Tvarohová zebra je hravá, snadná a při přípravě je sranda. Navíc můžete popustit uzdu fantazii a experimentovat s příchutěmi a barvami. Třeba taková levandulovo-růžová zebra by mohla vypadat dobře!
A abych podpořila infantilnost dnešního receptu, zvolila jsem jako rekvizitu svůj poslední úlovek z papírnictví: skleněnky.
A abych podpořila infantilnost dnešního receptu, zvolila jsem jako rekvizitu svůj poslední úlovek z papírnictví: skleněnky.
225 g polohrubé mouky
100 g Hery
1 vejce
sůl50 g cukru
1 kg tvarohu ve vaničce (tvaroh ve fólii by se musel více naředit)
2 vejce
100 g cukru
150 ml méka
1,5 vanilkového pudinku
3 lžíce kakaa
Všechny ingredience z prvního sloupečku zpracujte rychle v těsto a vyložte jím rozevírací dortovou formu (i po stranách).
Smíchejte tvaroh, vejce a cukr. Pudink rozmíchejte v mléce a vlijte do směsi.
Polovinu odlijte do další misky a vmíchejte do ní kakao.
Lžící naberte světlý krém a nalijte ho doprostřed těsta ve formě. Další lžící naberte kakaový krém a nalijte ho přes světlý krém opět doprostřed formy. Takto postupujte, dokud nespotřebujete všechen krém - jednotlivé vrstvy se pod tíhou další lžíce krému roztečou do stran a vytvoří na řezu pruhovaný vzor.
Pečte ve vyhřáté troubě na 190° C přibližně hodinu - tvaroh bude ztuhlý a okraje lehce nahnědlé.
Po upečení nechte 10 minut chladnout a poté sundejte okruží formy. Dort by měl před konzumací chladnout ještě další dvě hodiny.
Proti původnímu recepu jsem snížila množství cukru v korpusu o polovinu a v tvarohovém krému o třetinu.
Pokud nemáte doma mléko jako já, pudink rozmíchejte klidně ve vodě.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
Dotaz na velikost formy.
OdpovědětVymazat24 cm.
OdpovědětVymazattvůj blog je plný tak nádherných fotek..krása...tenhle recept mě zlákal, tvoje fotky jsou sice působivější, ale můj výsledek mi stejně moooc chutnal:) děkuju (a kdybys chtěla vidět moji verzi tak tady;) http://moijeblogue.blogspot.com/2010/12/lets-cake-bake.html#more )
OdpovědětVymazatDíky, Petro! A jak se zdá, i tobě se tvarohová zebra povedla!
OdpovědětVymazatAj, sama se divím, jak úspěšně se zebra v zemích českých chytla...
OdpovědětVymazat