5 vajec
125 g tuku
půl hrnku cukru
dva hrnky mouky
prášek do pečiva
citronová kůra
cca 2 dcl mléka
3 lžíce kakaa
125 g tuku
půl hrnku cukru
dva hrnky mouky
prášek do pečiva
citronová kůra
cca 2 dcl mléka
3 lžíce kakaa
Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Po jednom zašlehejte vejce. Přidejte mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru a přibližně 1,5 dcl mléka.
Třetinu těsta odeberte do misky, přidejte do něj kakao a zbytek mléka.
Do tukem vymazané a moukou vysypné formy dejte přibližně polovinu světlého těsta. Druhou vrstvu nakombinujte z obou těst tak, že po obvodu střídáte "bobky" světlého a tmavého těsta. V další vrstu to zopakujte, jen prostřídejte barvy (nad tmavým bude v další vrstvě světlé). Vidličkou následně projeďte těstem kolem dokola - barevné vrstvy se smíchají a vznikne mramorový efekt.
Pečte na 200° C přibližně 45 minut (když do bábovky zapíchnete špejli, měli byste ji vyndat suchou; v opačném případě prodlužte dobu pečení).
Vyklopte z formy a pocukrujte.
I když to z fotek tak nevypadá, mramorování bývá u tohoto postupu povedené - jen při tom nesmíte chtít taky fotit jako já. Vidličkou jsem bohužel nezajela dost hluboko a jednotlivé vrsty se na některých místech nepromíchaly.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
... miluju bábovku a tato je fakt povedená. Fotky opět úžasné, nemám co vytknout, tleskám. Jakub
OdpovědětVymazat