Letos jsem se rozhodla, že si o dovolený fakt odpočinu. Naplánovala jsem si ji dlouhou a plnou zajímavých věcí. Nebudu se stresovat a budu si užívat.
Jenže člověk míní a okolnosti to mění. Pod heslem „Nebudu se stresovat“ jsem zrušila cestu do Stockholmu i Wroclawi, protože se odmítám nervovat, jestli se kvůli povodni dostanu vlakem do Wroclawi, jak velké bude případně zpoždění, jestli stihnu letadlo a tak dále.
Takže se už druhý den válím v Ostravě a nedělám nic. Respektive nic smysluplnýho.
Nejsem schopná cokoli číst, protože mě unavujou jakýkoli informace.
Stahuju si na Inspiromat články z blogu na iDnes, protože tam už nejsem ráda.
Sleduju nabídky bytů, vlastně jen tak z plezíru, protože z toho nic kloudnýho nekouká.
Chodím do Alberta nakupovat, což mě opravdu baví. A myslím to vážně. Jít nakoupit ve všední den dopoledne nebo odpoledne se mi mimo dovolenou nepodaří. Nakupuju bez stresu, že za dvacet minut zavíraj a já nemám ten papírek, na který jsem si napsala, co všechno potřebuju koupit, a nepobíhám zmateně od regálu k regálu. Pěkně v klidu. A i když něco zapomenu, zítra je taky den, ne?
A vařím. Dneska jsem konečně zkusila jeden z receptů od Anne ze Stockholmu, jejíž blog sleduju tady na Blogspotu. Opravdu jen sleduju - přečtu si recept, podívám na obrázek a finito. Ale dneska ne!
Tahle dovolená mě baví. A taky mě na ní baví to, že tak za tři dny bude to zatmění mozku pryč a já budu chtít dělat zase něco smysluplnýho. :-)
Pekny barvy, tedy jestli to bylo v orig. to chicken ragu, ale zadny dojmy. No, snad to bylo stejne dobry a barevny jak to vypada.MJ
OdpovědětVymazatPůvodně jsem chtěla vytvořit cosi jako "O štěstí u plotny v praxi", ale můj intelektuální útlum je momentálne takovej, že zvládnu akorát tak listovat obrázkovými časopisy, a ne něco sepisovat... ;-)
OdpovědětVymazatVypada to hezky, i kdyz ten recept je spis technicky vzato gulas nez perkelt=ragu. Ale mam dve otazky: proc jsi loupala novy brambory? A neni lepsi v albertsko-ostravskych podminkach pouzit konzervovana rajcata nez "cerstva"? Ja na vareni pouzivam jen passatu nebo italske konzervy, jedina prijatelna rajcata v nasich sirkach jsou z vlastni zahrady nebo od farmare z trhu, tedy cca 10x drazsi.
OdpovědětVymazatBrambory jsou oškrábaný, já teda tu šlupku nerada... A do toho jídla šly rajčaty z konzervy ;-), na fotce se mi ale víc líbily ty čerstvý. Navíc i ten rozmarýn je na fotce jen po parádu, použiju ho do něčeho dočista jinýho... Podfuky, podfuky, podfuky... :-D
OdpovědětVymazatTo je fakt, ze s fenyklem by se to tlouklo. Jinak ja bych pestitele a prodejce bledych syntetickych rajcat hnal potehem. Nemuzu si pomoct, ale tohle za naseho mladi nebylo. Sice rajcata byly nahnily a clovek je musel kupovat pomalu nezraly, ale aspon to melo nejakou chut. Jesteze mame italske konzervarny.
OdpovědětVymazatJJ. Vsak to Stesti u plotny vzniklo abych se lip zaradil do tveho kucharskeho vyberu a citil se tam dobre. Vsak vis:)
OdpovědětVymazat:-D No tak, šup šup založit spešl rubriku Když vaří antropolog! A ňáký pěkný fotky by to chtělo, ať Tartalette tiše závidí!!!
OdpovědětVymazatOK. Mozny to je. Neco mne napada. Ale jinak jsem myslel, uz mam vyvesenou L.A. Gourmette, na fotoblog nemam dost fotek...ale muzeme treba za cas neco nakombinovat, ty das jidlo a palicky a ja par zaberu jidel jak lidi z ruznych kultur ji; ale mam jich jen par:)
OdpovědětVymazatJá právěže jídlo fotit neumím, všechno, co jsem kdy nafotila, vypadalo fakt dost nechutně. Za gurmánskejma fotkama tuším nějaký fígle - jako že se to jídlo něčím pomatlává, aby to na kameru vypadalo dobře... nebo tak něco.
OdpovědětVymazatTak to nevim, myslim, ze ses dobre obesla bez food stylistu. Vidis preci, jak lid jasa. Slysel jsem neco o chatu na gmailu. Vis o tom neco, slo by to nekdy zkusit. Ale ted musim bohuzel bezet k plotne, stara na mne rve at tahnu od pocitace, ze ma chut na kohouta na vine. Tak snad priste:(
OdpovědětVymazat