11 komentářů
  1. Cha! Do gulase nedavat kmin? To by Te Madari hnali... Ledaze bys myslela takovou tu ceskou omacku pojidanou s knedlikem, co by se s primhourenim oka dala nazvat perkelt, ale rozhodne ne gulas... ²-)

    OdpovědětVymazat
  2. Názory na kmín v guláši se různí, já jsem ho tam nikdy dávat neviděla. A myslím tím guláš maďarský, který Čechům asi připadá víc jako polívka. A rozhodně se nejí s knedlíkem, jen s chlebem. Odpozorováno a naučeno na jižním Slovensku... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja jsem teda vzdycky slysel od Madaru, ze kmin je dulezitej... ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. nevím, nevím, na co autorka naráží tou moukou???!!??? ;-) :-)

    OdpovědětVymazat
  5. :-) Ne, ani do rajčatový omáčky na špagety mouka nepatří... ;-)

    A k tomu guláši: ono asi co kuchař, to jinej recept. Základ je stejnej plus určitý volitelný koření, mezi který patří třeba zrovna kmín. Ale co je zajímavý, podle mý zkušenosti tenhle slovensko-maďarskej guláš Čechům obecně moc nechutná a domáhají se omáčky se šesti. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Nesouhlasim! http://www.chew.hu/gulyasleves_marhabol.html#
    V jakemkoli madarskem receptu, ktery vygooglis, je kmin povinna prisada :-)

    OdpovědětVymazat
  7. No, stačí se podívat třeba do týhle diskuse: http://chiliesvanilia.blogspot.com/2006/01/my-authentic-hungarian-goulash-recipe.html ;-)

    Ale to by bylo marný dohadování... :-)

    OdpovědětVymazat
  8. jj, taky si myslím.... když se sejdou dva tvrdohlavci proti sobě ;) ;) ;) :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych teda chtěla ty recepty na ty vyobrazený dobrůtky na fotce....a taky se tím dokáže, jestli se to fakt udělalo vlastnoručkou, že:-D?

    OdpovědětVymazat
  10. :-D Recept nedám, protože to je všechno od oka. Škvarkový pagáče: kynuté (pochopitelně nesladké!) těsto, na které se zhruba po hodině kynutí rozloží škvarky, následně se těsto několikrát přeloží (jako např. listové těsto) a nechá znovu tak 20 minut kynout, což se ještě jednou zopakuje; do těsta lze přidat nastrouhaný vařený brambor - pagáče jsou pak vláčnější; před pečením potřít vajíčkem a posypat sezamem nebo slunečnicí; z přípravy pagáčů mi zbyly bílky, tak jsem udělala "penovou tortu" - pusinky proložené čokoládovým máslovým krémem (nepoužívat margarín a kakao, sice to je levnější, ale krém je vysloveně hnusný). Pokud chcete přesné recepty, odkážu vás třeba na labuznik.com, penovou tortu asi budete muset vygooglit - ale pokud umíte pusinky a krém, tak možná ani nebude potřeba. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. To zavání vel vel velkou pracností, ale děkuji za inspiraci:-)!

    OdpovědětVymazat