500 g polohrubé mouky
30 g droždí
2 dcl mléka
100 g cukru
100 g rozpuštěného másla
2 žloutky
citrónová kůra
sůl
rozpuštěné máslo na potření (přibližně 100 g)
1 vanilkový pudink
mléko
cukr
rum
30 g droždí
2 dcl mléka
100 g cukru
100 g rozpuštěného másla
2 žloutky
citrónová kůra
sůl
rozpuštěné máslo na potření (přibližně 100 g)
1 vanilkový pudink
mléko
cukr
rum
Z teplého mléka, droždí a trošky cukru udělejte kvásek. Smíchejte mouku, cukr, žloutky, máslo, citrónovou kůru a sůl a přilijte kvásek. Vypracujte těsto. Nechte vykynout, dokud těsto nezvětší dvojnásobně svůj objem (přibližně 1 hodinu).
Formu vymažte částí rozpuštěného másla, z kousků těsta vytvarujte malé kuličky a klaďte je vedle sebe do formy. Nechte mezi nimi malou mezeru, aby šly nakonec promazat máslem, případně je promazávejte průběžně. Na závěr buchtičky pomažte máslem i na povrchu. Pečte 30 minut na 180°C.
Šodó: Připravte řidší vanilkový pudink a dochuťte rumem.
(Pokud budete chtít ohromit, můžete připravit pravý vanilkový krém - ale netroufám si odhadnout, nakolik tuto poněkud pracnou "inovaci" ocení například ti odkojení buchtičkami s pudinkovým šodó...)
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
jejda, takova mnamka... ze bych si v tydnu vzala homeoffice...
OdpovědětVymazatNad tímto a nad předchozím článkem vytrvale slintám a říkám si mám nebo nemám. A stále nevím
OdpovědětVymazat