1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek teplého mléka
1 prášek do perníku
2 lžíce kakaa
1 hrnek cukru
2 vejce
125 g rozpuštěného másla
Vejce našlehat s cukrem a přidat ostatní ingredience. Péct 20 minut asi na 180°C.
(Toto množství se vejde do dortové formy o průměru 24 cm. U nás se perník běžně pekl na plechu z dvojnásobného množství.
Je možné přidat kandované ovoce, rozinky či nastrouhané jablko.)
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek teplého mléka
1 prášek do perníku
2 lžíce kakaa
1 hrnek cukru
2 vejce
125 g rozpuštěného másla
Vejce našlehat s cukrem a přidat ostatní ingredience. Péct 20 minut asi na 180°C.
(Toto množství se vejde do dortové formy o průměru 24 cm. U nás se perník běžně pekl na plechu z dvojnásobného množství.
Je možné přidat kandované ovoce, rozinky či nastrouhané jablko.)
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
Na zeleném ubrousku vypadá perník dokonce i zdravě. Nedávno, respektive před méně než rokem, jsem pekla celoplechovou variantu. Podle maminčina receptu, jak ho dělali, když byla malá a hele... Nedávali tam kakao, a tak jsem se divila, jak je světlý. Ale v té tmavší variantě vypadá líp. Mnohokrát jsem přemýšlela také na krájítkem na jablka. Stojí za to si jej koupit? Ne jednu stranu, když někdo přijde, menší odpad z jablek, ale zase další věc do kuchyně.
OdpovědětVymazatTo krájítko jsem kupovala jako dárek pro milce jablek, sama bych se bez něj obešla. (Samozřejmě použití krájítka u perníku je naprosto nesmyslný - chtěla jsem si jenom pohrát s fotkama jablek... :-) Pak jsem dílky oloupala a nastrouhala do těsta... To jen na vysvětlenou.)
OdpovědětVymazat