Těsto:
300 g hladké mouky
100 g másla
3 žloutky
sůl
Náplň:
3 vejce
125 g kysané smetany
šunka, sýr nakrájený na kostičky, pórek
sůl
300 g hladké mouky
100 g másla
3 žloutky
sůl
Náplň:
3 vejce
125 g kysané smetany
šunka, sýr nakrájený na kostičky, pórek
sůl
muškátový oříšek
Vypracujte těsto a nechte ho nejméně hodinu odpočívat v chladu.
Následně jím vyložte formu. Dno vyložte pečicím papírem a nasypte na něj fazole jako závaží. Dejte předpéct asi na 15-20 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Papír s fazolemi odstraňte a na dno naskládejte šunku, pórek a sýr, zalijte vejci rozšlehanými s kysanou smetanou a ochucenými solí a muškátovým oříškem. Pečte dalších 20 minut.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
(Těsto není nutné předpékat, v tom případě ale dno propíchejte vidličkou, aby se při pečení nezvedalo.
Z uvedeného množství jsem udělala šest tartaletek - možná jsem neměla šetřit těstem a měla udělat raději jen čtyři, protože jsem potom měla málo vaječné směsi a náplň nebyla dost vysoká... Poučení pro příště.)
Ahoj,
OdpovědětVymazatdokonalý koláč, skvělé fotografie. Fotíte na bílé podložce nebo se trápíte následnou postprodukcí snímků? Díky Jakub
Ano, tady jsem použila velký arch bílého papíru. Postprodukci dělám minimální, kromě případného ořezu nebo otočení v zásadě jen upravuju v Gimpu křivku jasu.
OdpovědětVymazat