5 komentářů
  1. Ja myslel, ze je to nejaky smejici se dablik (akorat by bylo potreba domalovat ocicka).
    Chodici prasatko objednavane na internetu, to je nejaky zachvat postmoderniho snobismu? :-) Pripomina mi to wifikralika Nabaztaga, ktery cvici taici usima a je desnym hitem ve Francii.
    Jinak jako metafora stavu uctu je to dobry, navic foceno canonem - je videt, ze jsi na tom opravdu blede ;-)))

    OdpovědětVymazat
  2. A mam za to (jako venkovan to mohu celkem opravnene tvrdit), ze svetleruzova prasatka existuji vyhradne v komikisech. Normalni prase je typicky tmavosedoruzove (nebo cerne nebo s cernymi fleky) a navic spinave od blata a hnoje. V Podebradech uz nemivate na namesti dobytci trhy? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jsem se včera od paní ze Sparkys dozvěděla, je chodící prasátko jejich největším hitem za celou dobu historie firmy. to, že jsem po něm zatoužila, je nejspíš znakem mé infantility. Na rozdíl od francouzsko-čínského králíka prasátko pouze chodí a hýbe rypáčkem. Takže žádný hi-tech.
    Dobytčí trhy už v Poděbradech zrušili, inspirovali se v Praze. Náměstí dokonce i přejmenovali, jen od Prahy nechtěli moc opisovat, proto použili jméno Jiřího z Poděbrad. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. U nas mame Palackeho namesti, ale stejne mu vsichni porad rikaji Prasecak.

    OdpovědětVymazat
  5. Teď zcela vážně: nerada bych se mýlila (budu se na to muset doma podívat do chytrých knih), ale u nás se dřív nekonaly dobytčí trhy přímo v centru na náměstí, ale trochu stranou - shodou okolností v naší ulici. :-)

    OdpovědětVymazat