6 komentářů
  1. wow :-)
    kde uz jsem tyhlety vyrazy jenom slysel :-) ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuju Justuv Slovnik floskuli. Jinak co se tyka "pivecka / pivinka a gulasku s knedlickem", jiste se neco najde uz v Chramu a tvrzi, pokud me pamet neklame, preci jen uz to je asi 15 let.
    To vse ovsem neni nic proti serverum pro nastavajici ("tehulky") a recentni ("maminy") matky. "Stolicka v plinecce" je jenom zacatek horroru.

    OdpovědětVymazat
  3. Ach ano, Slovník floskulí (zejména první díl) je mé oblíbené čtivo. A s těma těhulkama (případně variantou "těhulema") jsi mě skutečně inspiroval ke speciálnímu dílu tohoto seriálu. Vůbec nechápu, jak se tak můžou ženský samy dobrovolně označovat. :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tenhle clanek! Ze zdrobnelin uz besnim!!! Hledam ruzne clanky, ale marne- jsou vetsinou stare, chtelo by to neco z poslednich 2 let. Vsimli jste si napr. jaky okruh lidi tyto vyrazy pouziva? Ano, jazyk je opravdu odrazem mysleni lidi. Vnimam to uz dlouho, dlouho mi taky trnou usi. Proc rika napr. 50 lety chlap, ze je mu dobre u srdicka? V jednom clanku jsem se docetla o jevu MINIMALIZACE SOCIALNI DISTANCE. Co vy na to? Zdrobneliny jako takove mam rada, nas jazyk je tim zajimavejsi, pestrejsi, bohuzel je posledni dobou preplneny vsemi ruznymi kávkami, osůbkami, človíčky, koncertíky, akcičkami, penízky, štěstíčkem, ahojky, obídky, prácičkami, máskami (maso-másko), čusíky, páčky shledáčky, třídními srázky, místečky, hospůdkami apod. O čerstvých matkách ani nemluvim, ty mam v jine kategorii.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím, jsetli jste sem nepřišel/ nepřišla z mého blogu na iDnes, ale pokud ne, nedávno jsem tam měla článek o jazyce matek Bříškujete? MOhlo by Vás to pobavit... www.leskova.idnes.cz

    OdpovědětVymazat