Ještě se mi nestalo, že bych se před svými známými zmínila, že jedu na víkend do Ostravy, aby nezareagovali slovy: "A co na Stodolní, půjdeš?", doplněnými významným mrknutím.
Tady je má odpověď: "To si pište, že jo!"
Vy, kdo žijete v zajetí image Stodolní ulice jako místa, kam se člověk chodí bavit s partou a notnou dávkou alkoholu, byste se možná divili, že JÁ chodím na Stodolní na palačinky. Ano, prachsprosté, alkoholuprosté, partyprosté palačinky.
K francouzské restuaraci Au Père Tranquille v Musorgského ulici chovám velice sentimentální vztah. Sem mě totiž vzal kocourek na náš první společný oběd a od té doby sem chodíme snad pokaždé, co jsem v Ostravě. Nabídku slaných palačinek mám už celkem slušně projetou (doporučuji palačinku se třemi druhy sýrů nebo s klobásou a hermelínem - můj poslední objev!), ze sladkých mi moc chutnala palačinka s jahodami a zakysanou smetanou a vůbec nejsou špatné ani zapečené kuřecí řízky se špenátem servírované se dvěma bagetkami (viz foto, bohužel již po konzumaci). Zatím jedinou výhradu jsem měla k desertu: crème brûlée měl sice onu úžasnou karamelovou krustu, kterou tak ráda po vzoru Amélie Poulainové rozbíjím lžičkou, ale přišlo mi, že vzhledem k trpasličí velikosti porce byla cena přímo nemravná.
Sečteno a podtrženo: až se ocitnete v Ostravě, šup šup do francouzské restaurace. Drobotinu můžete vzít klidně s sebou, k dispozici jsou i dětské stoličky, a pokud se nemůžete obejít bez internetu, tak i notebook - jako na celé Stodolní je i zde wi-fi signál.
Tady je má odpověď: "To si pište, že jo!"
Vy, kdo žijete v zajetí image Stodolní ulice jako místa, kam se člověk chodí bavit s partou a notnou dávkou alkoholu, byste se možná divili, že JÁ chodím na Stodolní na palačinky. Ano, prachsprosté, alkoholuprosté, partyprosté palačinky.
K francouzské restuaraci Au Père Tranquille v Musorgského ulici chovám velice sentimentální vztah. Sem mě totiž vzal kocourek na náš první společný oběd a od té doby sem chodíme snad pokaždé, co jsem v Ostravě. Nabídku slaných palačinek mám už celkem slušně projetou (doporučuji palačinku se třemi druhy sýrů nebo s klobásou a hermelínem - můj poslední objev!), ze sladkých mi moc chutnala palačinka s jahodami a zakysanou smetanou a vůbec nejsou špatné ani zapečené kuřecí řízky se špenátem servírované se dvěma bagetkami (viz foto, bohužel již po konzumaci). Zatím jedinou výhradu jsem měla k desertu: crème brûlée měl sice onu úžasnou karamelovou krustu, kterou tak ráda po vzoru Amélie Poulainové rozbíjím lžičkou, ale přišlo mi, že vzhledem k trpasličí velikosti porce byla cena přímo nemravná.
Sečteno a podtrženo: až se ocitnete v Ostravě, šup šup do francouzské restaurace. Drobotinu můžete vzít klidně s sebou, k dispozici jsou i dětské stoličky, a pokud se nemůžete obejít bez internetu, tak i notebook - jako na celé Stodolní je i zde wi-fi signál.
A delaji slane palacinky z pohankove mouky? Protoze jestli ne (a v Cesku jsem jeste na prave galettes de blé noir nenarazil, ani na proslulem Strossmajraku), tak je lepsi si na palacinky zaletet rovnou do Francie. Proc se trmacet nekam na kraj civilizace do Ostravy? :-)
OdpovědětVymazatNe, ne, galettes to nejsou, ale když už je člověk jednou v Ostravě, není to špatná volba. Jak říkáš, na ty pravé si člověk může zaletět do Francie... ;-)
OdpovědětVymazatNo jo, ale psenicny palacinky naslano prece vubec nejsou dobry :-( Ale je fakt, ze kdyz uz teda clovek je v Ostrave...
OdpovědětVymazatNa Ostravu mi nešahat! Už před rokem jsem prohlásila, že kdybych měla žít jinde než v Poděbradech, tak jedině v Ostravě! A rok se s rokem sešel...:-D
OdpovědětVymazatAz na pivo, palacinky, vzduch, vymoly a zemepisnou polohu to tam vlastne neni tak spatny :-))) To jsi drsnacky nechala prace v ..., jo? 8-o Treba nekdy napis, jak se vede. A taky uz dlouho cekam na komentar ke svym fotostrankam ;-)
OdpovědětVymazatKdepak, práce je pořád stejná, jen teď pendluju o víkendech do Ostravy... Na tvé fotostránky si chci udělat čas, v práci je honička a internet, respektive notebook, doma momentálně nemám...
OdpovědětVymazat