Dnes jen telegraficky nejen slovem, ale i obrazem.
Korpus:
200 g polohrubé mouky
125 g másla
30 g hnědého cukru
1 vejce
Náplň:
1 Salko
2 žloutky
šťáva ze 3 limetek
Sníh:
2 bílky
75 g krupicového cukru
Korpus:
200 g polohrubé mouky
125 g másla
30 g hnědého cukru
1 vejce
Náplň:
1 Salko
2 žloutky
šťáva ze 3 limetek
Sníh:
2 bílky
75 g krupicového cukru
Z ingrediencí vypracujte těsto korpus, vyložte jím formu a dejte alespoň na půl hodiny do lednice. Poté korpus na několika místech propíchněte vidličkou a pečte ho na 180° C přibližně 15 minut.
Žloutky vyšlehete do světlé barvy, vmíchejte Salko a limetkovou šťávu. Směs nalijte na korpus a pečte dalších 10 minut na 200° C.
Z bílků a cukru vyšlehejete tuhý sníh a ozdobte jím koláč. Pečte přibližně 4 minuty na 220° C (případně pod grilem). Sníh hlídejte, hnědne až nebezpečně rychle!
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
Dobrý den, Anno, chystám se upéct tento koláč, a zajímalo by mě na jak velkou formu vystačí těsto. Díky moc za odpověď. Lucie Ufa
OdpovědětVymazatTa forma má tuším 26 cm.
OdpovědětVymazat