Saltytoothday - dýňové noky

Mé letošní okouzlení dýní pokračuje. Proč ji nepoužít místo brambor a neudělat z ní noky...?




600 g vařené dýně
300 g hrubé mouky
1 vejce
sůl

Dýni rozmačkejte vidličkou, přisypte mouku a sůl, přidejte vejce a vypracujte těsto.
Rozválejte dlouhý váleček, nakrájejte noky a vidličkou do nich udělejte vroubky.
Vařte v osolené vodě, dokud noky nevyplavou na povrch.

RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
2 komentářů
  1. Já mám ještě dvě dýně, a pořád přemýšlím, co s nimi...tak budou noky...:-) Lucie Ufa

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dnes jsem měla k obědu noky, a bylo to moc dobré, akorát mouky jsem musela dát trochu víc, ale to se podle mě liší, stejně jako u brambor, podle toho, jak moc dýně obsahuje vody...:-)Lucie Ufa

    OdpovědětVymazat