10 komentářů
  1. I když byly z Billy,
    tak dobrý moc byly.

    :-D

    Vrrrrrrrrrrrrr ;-) :-*

    OdpovědětVymazat
  2. no jo, uz to vypada tak ze billa a spol spapala male, ne jen ostravske cukrarnicky. vsak dulezity ukol jsi splnila, kocourek si vrni.

    OdpovědětVymazat
  3. Spíš to vidím tak, že Billa a další supermarkety odebírají od velkovýroben, které se ještě výrobou zákusků zabývají. Pro malovýrobce nejsou zákusky atraktivní, navíc kavárny dají přednost dortům typu Marlenka (s dlouhou dobou trvanlivosti), protože u nich si nemusejí dělat starost, co s nimi, když je ten samý den neprodají... :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Doporucuji Praha-Ujezd ve Vitezne ulici. Umakartove stolky, takove ty stare pulty, pan majitel v tesilovem plasti uvari turka a prinese indiana nebo laskonku, a jeste tam ma rukou psane reklamni napisy typu "Od Letenske po Petrin nejlepsi je Mourenin".
    Jinak samozrejme pokud jde o reference z hlediska vyrobky zakusku, potom samozrejme jedine Melnik-Tyrsova s prodejem v literarni kavarne Zelvi doupe a v Okresnim muzeu. Pripadne jeste v Podebradech na namesti na rohu ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím, jestli se něco nezměnilo, ale právě v Poděbradech na rohu mají hlavně naporcované dorty. Nejlepší zákusky v Poděbradech měli vždycky u Nováků na Žižkově!!!

    OdpovědětVymazat
  6. souhlasim s tebou dulique. :) ja jsem spis psala k tomu ze cukrarny jako takove ubyvaji.

    OdpovědětVymazat
  7. sladkym mlsnym jazyckum:

    zkuste si nakrajet na kolecka 2 az 3 banany, a asi 5 az 10 jahod, taky nakrajet podle libosti na kousky. do sacku a zmrazit. nejlepe hned po zmrznuti rozmixovat v mixeru. nechat male mnozstvi trochu roztat, rozmixovat a postupne pridavat mrazene kousky ovoce. ze zacatku je dobre motor zastavit a lehce promichnout lzici. mixovat do plne cremove zmrzlinove konsistence.

    podavejte ve vychlazenem skle, a ozdobte podle vlastni fantasie a chuti, moznosti je na tisice...

    preju zabavnou pripravu a dobrou chut

    OdpovědětVymazat
  8. Kveta: další pádný důvod, proč si připsat mixér na seznam věcí, které bude třeba v nejbližší době koupit do bytu... ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. to mam radost ze jsem ti pridala duvod poridit si mixer. to ja bez mixeru ani ranu. jahody a banany jsou vyborny mixovany i nemrazeny. i jahody ktere jsou nekdy sami o sobe temer bez chuti, po slouceni s bananem se objevi zadana jahodova satisfakce. ostruziny, boruvky, mouruse, plumy atd. jsou taky s bananem uzasny. a banan rozmixovany s bananem je vyborna "slehacka"...tak, co dulique, uz bezis pro mixer? :)

    OdpovědětVymazat
  10. ach, tak jsem si to po sobe precetla a mam tam hrubku, nevim jak to opravit/prepsat, tak se omlouvam vsem linguinistum... i sama sobe.
    :)

    OdpovědětVymazat