10 komentářů
  1. Za me urcite: karamelovy vetrnik, strudl, prazsky kolac, mramorova babovka, rakvicka, drobenkovy kolac s ovocem a nostalgicky - pernik z prasku od Vitany :-D Ale podle toho, co cesky narod prezentuje v poradu "Prostreno", to vypada spis na palacinky se zmrzlinou, ovocem a sprejovou slehackou, "tiramisu" z pomazankoveho masla, horke maliny se zmrzlinou nebo tak neco ...
    Jinak ten medovnik vypada moc pekne, myslim, ze krem by snesl i zakysanou smetanu...

    OdpovědětVymazat
  2. Tipy si poznamenávám, zdá se, že se na těch požadovaných šestnáct nominací přece jen dostanu. A jelikož "hlas lidu" na mou výzvu kašlal, žádný vosprejovaný palačinky nebudou. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyyjo, prazskej kolac... To jsem nevidel asi 15 let, ale porad se mi jeste sbihaji pri vzpomince sliny (prodavali ho v jedne rodinne pekarne u nas na sidlisti). Jinak ja jsem asi pro cokoladovy fondan, pokud je udelany poctive jen z prave cokolady a z masla, ne z nahrazek.

    OdpovědětVymazat
  4. Nominace si zapisuju a trnu hrůzou, že bych se měla znovu pokusit o čokoládový fondán... Nechceš nominovat přeci jen ty vosprejovaný palačinky...? ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jeeee, ja prosvihla nominace. Jak to dopadlo?
    E.

    PS: medovnik miluju, ale pred jeho vyrobou mam porad respekt. Tak snad nekdy v budoucnu...

    OdpovědětVymazat
  6. Vzhledem k vlažné odezvě na blogu iDnes jsou nominace stále otevřené - máte to tedy ve svých rukou třeba i Vy! :-) Ne, vážně, anketu se chystám udělat přes léto, teď potřebuju ještě alespoň čtyři moučníky na doplnění plného počtu nominací, pak budu muset péct a fotit (plus samozřejmě použiju fotky z archivu...). Takže: sem s oblíbenými moučníky!

    OdpovědětVymazat
  7. Kdyby melo jit o ceske moucniky, tak asi nesmi chybet: vdolky, buchty, (chodske!) kolace, svatebni kolacky, ruzne plnene tasticky a satecky, mrizkovy kolac, strudl, bublanina, babovka. Urcite neco s makem. Trhanec, tvarohovy kolac, dunajske vlny, ovocny kosicek, piskotova rolada... Livance. Hotovy brainstorming :-)

    Otazkou je, kam patri dukatove buchticky, sisky s makem a skubanky.

    Nekde jsem zahledla v komentarich vetrnik, ale to je zas asi zakusek a to by tam pak patrila i kremrole, takze zalezi, jak je soutez pojata.

    Eva

    PS: vyslidila jsem z tveho profilu, ze jsem o rok mladsi, tak drze prechazim na tykani :-) Snad to nevadi.

    OdpovědětVymazat
  8. Ted me jeste napadl pudink. A uz toho musim nechat, jinak snim zbytky cokolady, co tu mam.
    E.

    OdpovědětVymazat
  9. Eva: tykání samozřejmě beru a beru i tipy!

    OdpovědětVymazat
  10. Já dělám krém z nevařeného salka ušlěhaného s máslem, a střídám to se zakysanou smetanou...jedna vrstva krém, druhá smetana...a je to lepší, protože to není dohromady potom tak sladké, a zároveň se vlhkost ze smetany lehce vsákne do korpusu, a pak je takový vláčný. Zkuste to příště a uvidíte...:-)Lucie ufa

    OdpovědětVymazat