Dortová variace na typický rakouský moučník Punschkrapfen neboli punčové kostky. Říká se, že nic nevystihuje povahu Rakušanů trefněji: červení navrch a hnědí uvnitř. :-) Jen tedy punčové kostky mají polevu růžovou...
Korpus:
4 vejce
sůl
80 g cukru
60 g polohrubé mouky
60 g škrobu
100 g mletých mandlí
1/2 prášku do pečiva
meruňková marmeláda
Vyšlehejte sníh z bílků se špetkou soli. Postupně zašlehejte žloutky a cukr. Vmíchejte škrob, mouku s práškem do pečiva a mletémandle. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Nechte vychladnout a rozkrojte na dva pláty. Řez potřete meruňkovou marmeládou.
Náplň:
Náplň:
200 g umletých sušenek
200 g meruňkové marmelády
150 g nugátu (čokolády)
100 g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy2 lžíce rumu
Rozehřejte marmeládu a rozpusťte v ní čokoládu. Přidejte ostatní ingredience a hmotou potřete rozkrojený korpus.
Poleva:
300 g moučkového cukru
3 lžíce rumu
3 lžíce pomerančové šťávy
3 lžíce vlažné vody
růžová barva
růžová barva
0 komentářů