Sweettoothday - punčový dort

Dortová variace na typický rakouský moučník Punschkrapfen neboli punčové kostky. Říká se, že nic nevystihuje povahu Rakušanů trefněji: červení navrch a hnědí uvnitř. :-) Jen tedy punčové kostky mají polevu růžovou...








Korpus:  
4 vejce
sůl 
80 g cukru
60 g polohrubé mouky
60 g škrobu
100 g mletých mandlí
1/2 prášku do pečiva

meruňková marmeláda

Vyšlehejte sníh z bílků se špetkou soli. Postupně zašlehejte žloutky a cukr. Vmíchejte škrob, mouku s práškem do pečiva a mletémandle. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Nechte vychladnout a rozkrojte na dva pláty. Řez potřete meruňkovou marmeládou.

Náplň:
200 g umletých sušenek
200 g meruňkové marmelády
150 g nugátu (čokolády)
100 g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce rumu

Rozehřejte marmeládu a rozpusťte v ní čokoládu. Přidejte ostatní ingredience a hmotou potřete rozkrojený korpus.

Poleva:
300 g moučkového cukru
3 lžíce rumu
3 lžíce pomerančové šťávy
3 lžíce vlažné vody
růžová barva

Všechny ingredience utřete dohladka. Polijte dort a nechte ho v chladu ztuhnout.

RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
0 komentářů