Musíš tam dostat světlo, zní mi v hlavě slova MJ.
Ale jak...? Celý den je pošmourno a prší. Jak mám z toho vytřískat světlo? Zkusila jsem místo pracného laborování s jasem v GIMPu poštelovat nastavení fotoaparátu - onen zázrak se jmenuje automatická optimalizace jasu. Jedna z věcí, které jsem si hned ze začátku vypnula, protože se mi to zdálo zbytečné. A teď jsem s pokorou funkci opět zapnula: na podzim a v zimě se při focení dortíků určitě bude hodit!
Při výběru fotek jsem se ale nakonec stejně potrápila. Pevná padesátka je skvělá (co by člověk za ty peníze chtěl... hovořím pochopitelně o 1.8...), ale má svá omezení. Velkou zaostřovací vzdálenost. Při focení drobnějších věcí je problém, nemůžu se dostat blízko. Vyhazuju spoustu fotek, protože nejsou dobře zaostřené. Budu s tím muset něco udělat. Uvidíte za dva týdny.
180 g čokolády (můžete klidně namícht hořkou, mléčnou a bílou - podle libosti)80 g másla
100 g hnědého cukru
2 vejce
1 banán
90 g mouky
1 lžíce kakaa
60 g nasekané čokolády
sůl
vanilka
(60 g ořechů - nemusí být)
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo.
Banán rozmačkejte vidličkou na kaši.
Všechny ingrdience smíchejte a pečte ve vymazané formě na 175°C přibližně 25 minut.
Nechte vychladnout a nakrájejte na čtverce.
Použila jsem koláčovou formu a po dvaceti minutách bylo upečeno. Pokud ale budete mít menší formu, tudíž vyšší vrstvu těsta, pečte klidně déle než mnou doporučovaných 25 minut. Každopádně vůbec nevadí, když bude střed brownies méně propečený.
Na slavnostní příležitosti můžete brownies nakrájet na miničtverečky a vložit do barevných papírových košíčků. Vypadá to celkem efektně a je to hodně muziky za málo peněz. :-)
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
0 komentářů