To počasí! Jak má člověk fotit jídlo, když je pošmourno a prší? Začíná období, kdy bude potřeba pracovat hodně rychle. Ráno rychle něco upéct a kolem poledne, nejpozději v jednu hodinu musí být vše nafoceno.
Trochu jsem na to zapomněla, když jsem se tentokrát chystala udělat v jednom dni dezert panna cotta a zároveň s tím upéct tvarohový koláč. A vše nafotit, pochopitelně. Koláč bylo potřeba vychladit, aby šel nakrájet, jenže než se tak stalo, bylo i tak mizerné světlo už pryč.
Takže je zvěčněná jen panna cotta, koláč bude mít repete někdy příště.
500 ml smetany
5 g želatiny
250 g plnotučného jogurtu
50 g cukru
4 lžíce vody
vanilka
mražený jahodový protlak
Do kastrolku nalijte vodu a dejte do ní bobtnat želatinu.
Mezitím v jiném hrnci ohřejte smetanu s vanilkou a cukrem, dokud se cukr nerozpustí.
Do smetany vlijte želatinu (pokud se zcela nerozpustila, lehce ji ohřejte) a přidejte jogurt.
Nalijte do misek a dejte chladit nejméně 4 hodiny.
Ozdobte kuličkami z mraženého jahodového protlaku.
Z uvedeného množství je přibližně 6 porcí.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
0 komentářů