11 komentářů
  1. Mám od mamky slíbeno, že po maturitovém šílenství si můžu jeden potahovaný dortík zrealizovat. Asi se budu opakovat, neboť je to přesně to co hledám. Jednoduchý piškotový základ, marmeláda, krém a potažené marcipánem. Už se na to těším.
    PS: Ta zelená vypadá velmi chutně =)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten dort je opravdu jednoduchý a dokonce bych řekla, že můj špatný odhad množství šlehačky nebyl na škodu - stejně se mi nepodařilo dort rozříznout na tři části... :-)
    A k barvě: když se marcipán obarví zeleně, je to princeznin dort, když na růžovo, je to (prý) dort Opera.

    OdpovědětVymazat
  3. jupi, uz jsem se ho nemohla dockat :-) Vypada nadherne, obavam se, jestli to taky tak zvladnu, kdyz jsem s marcipanem nikdy nepracovala... Jinak co si pamatuju, tak ten "nas" (z hotelove cukrarny) dort vypadal trosku jinak - korpus pomazany marmaladou a kremem a pak obrovska kupa slehacky a pres to celkem volen "hozeny" marcipan...

    OdpovědětVymazat
  4. Me osobne zeleny marcipan trochu odrazuje, ale na rezu ten dort vypada lakave, takze pozvat bych se na nej nechala :-)

    Preju jeste hodne takovych vyroci:-)

    Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Pises ty recepty dost zvlastne, ve druhe osobe... vzdycky mi trva, nez si na to zvyknu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko, mohla by jsi mi prosím napsat, jak jsi dělala ten marcipán? Ráda bych udělala podobný recept, ale návodů na to, jak udělat tento potahovaný marcipán, je spoustu. Děkuji moc!

    OdpovědětVymazat
  7. Marcipán je koupený v Marks & Spencer. Prodává se jako půlkilové balení, což stačí akorát tak na jeden dort.

    OdpovědětVymazat
  8. Prosím prosím,j ka velká byla ta forma na dort? Děkuji. Natálie

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za recept na vynikající dort.

    OdpovědětVymazat