150 g čokolády
150 g másla
100g cukru moučky
6 žloutků
6 bílků
50 g cukru krupice
150 g hrubé mouky
sůl
meruňková marmeláda
200 g čokolády
200 g cukru krupice
Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni, smíchejte s máslem do hladka. Přidejte cukr moučku a vejce jedno po druhém. Našlehejte bílky s cukrem, jemně dovnitř vmíchejte mouku se solí a vložte do čokoládové směsi.
Předehřejte troubu na 180° C. Těsto dejte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte 45–60 min. Dort nechte úplně vychladnout.
Nahřejte marmeládu, propasírujte ji přes sítko a pomažte s ní dort. Nechte stát několik hodin.
Poleva: Svařte cukr a a půl hrnku vody na nit (vařit do zhoustnutí...), přidejte čokoládu a přiveďte do varu za neustálého míchání, až začne poleva houstnout.
Rozetřete polevu na celý dort včetně stran.
(Toto pochopitelně není recept na pravý Sacher, protože ten znají pouze ve stejnojmenném vídeňském hotelu. Existuje ješte podobný dort Demel, který se od Sacheru liší tím, že zatímco Sacher je rozříznutý uprostřed a promazaný marmeládou, Demel má marmeládu rozetřenou po povrchu.
I když recept uvádí jakási kejklata hejblata s marmeládou, nic z toho jsem nedělala a svět se zdá se nezbořil.
Pokud se vám při přípravě polevy vytvoří jakási hutná neforemná hmota, nezoufejte a přilejte do ní trochu vody. Poleva podle tohoto receptu je fakt luxusní, nádherně lesklá a tmavá – jen je třeba nebýt hrr a nelít ji na dort moc rychle, jinak se rozteče všude okolo jako na poslední fotce... A pak přichází nejtěžší část přípravy dortu – vydržet a počkat s konzumací do druhého dne, až poleva zcela ztuhne.)
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
150 g másla
100g cukru moučky
6 žloutků
6 bílků
50 g cukru krupice
150 g hrubé mouky
sůl
meruňková marmeláda
200 g čokolády
200 g cukru krupice
Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni, smíchejte s máslem do hladka. Přidejte cukr moučku a vejce jedno po druhém. Našlehejte bílky s cukrem, jemně dovnitř vmíchejte mouku se solí a vložte do čokoládové směsi.
Předehřejte troubu na 180° C. Těsto dejte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte 45–60 min. Dort nechte úplně vychladnout.
Nahřejte marmeládu, propasírujte ji přes sítko a pomažte s ní dort. Nechte stát několik hodin.
Poleva: Svařte cukr a a půl hrnku vody na nit (vařit do zhoustnutí...), přidejte čokoládu a přiveďte do varu za neustálého míchání, až začne poleva houstnout.
Rozetřete polevu na celý dort včetně stran.
(Toto pochopitelně není recept na pravý Sacher, protože ten znají pouze ve stejnojmenném vídeňském hotelu. Existuje ješte podobný dort Demel, který se od Sacheru liší tím, že zatímco Sacher je rozříznutý uprostřed a promazaný marmeládou, Demel má marmeládu rozetřenou po povrchu.
I když recept uvádí jakási kejklata hejblata s marmeládou, nic z toho jsem nedělala a svět se zdá se nezbořil.
Pokud se vám při přípravě polevy vytvoří jakási hutná neforemná hmota, nezoufejte a přilejte do ní trochu vody. Poleva podle tohoto receptu je fakt luxusní, nádherně lesklá a tmavá – jen je třeba nebýt hrr a nelít ji na dort moc rychle, jinak se rozteče všude okolo jako na poslední fotce... A pak přichází nejtěžší část přípravy dortu – vydržet a počkat s konzumací do druhého dne, až poleva zcela ztuhne.)
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
počkat do druhého dne??? nemožné!!! :)
OdpovědětVymazat