1 balíček špaget
1 kg rajčat
200 g strouhané slané ricotty
3 lilky
3 stroužky česneku
2 středně velké cibule
bazalka
olivový olej
pepř, sůl
1 kg rajčat
200 g strouhané slané ricotty
3 lilky
3 stroužky česneku
2 středně velké cibule
bazalka
olivový olej
pepř, sůl
Nakrájejte lilky na plátky a dejte na hodinu do mísy se slanou vodou.
Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Na pánev dejte nahrubo nakrájená rajčata a cibuli, celý česnek a bazalku. Osolte a vařte, dokud se nevypaří tekutina. Propasírujte přes cedník a dochuťte olivovým olejem.
Z lilků vymačkejte vodu a osmažte na oleji.
Uvařte špagety.
Na servírovací talíř narovnejte špagety, posypte polovinou ricotty a přelijte omáčkou. Zamíchejte, ozdobte bazalkou a čtyřmi plátky lilku. Zbytek ricotty, lilků a pepř dejte volně na stůl.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
(Poslední dobou si z cest nejraději přivážím kuchařky. Těstoviny Norma pocházejí ze Sicílie. Mně osobně je na nich sympatická jednoduchost přípravy - i když jsem se receptu nedržela stoprocentně, protože jsem nesehnala slanou ricottu a taky jsem neměla cedník na propasírování omáčky...)
Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Na pánev dejte nahrubo nakrájená rajčata a cibuli, celý česnek a bazalku. Osolte a vařte, dokud se nevypaří tekutina. Propasírujte přes cedník a dochuťte olivovým olejem.
Z lilků vymačkejte vodu a osmažte na oleji.
Uvařte špagety.
Na servírovací talíř narovnejte špagety, posypte polovinou ricotty a přelijte omáčkou. Zamíchejte, ozdobte bazalkou a čtyřmi plátky lilku. Zbytek ricotty, lilků a pepř dejte volně na stůl.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
(Poslední dobou si z cest nejraději přivážím kuchařky. Těstoviny Norma pocházejí ze Sicílie. Mně osobně je na nich sympatická jednoduchost přípravy - i když jsem se receptu nedržela stoprocentně, protože jsem nesehnala slanou ricottu a taky jsem neměla cedník na propasírování omáčky...)
0 komentářů