I nadešel den, kdy jsem začala fotit do RAW.
250 g celozrnné rýže
200 g lišek
1 cibule
tymián
(česnek)
pepř
nasekaná petrželka
zeleninový vývar
40 g nasekaných mandlí
sůl
olivový olej
Ještě předtím jsem ale zašla na farmářské trhy do Fénixu a ukořistila tam mimo jiné posledních dvacet deka lišek.
Cestou domů jsem se stavila v Marks & Spencer pro rýži a bylo jasné, co bude k obědu. Pilaf s liškami.
250 g celozrnné rýže
200 g lišek
1 cibule
tymián
(česnek)
pepř
nasekaná petrželka
zeleninový vývar
40 g nasekaných mandlí
sůl
olivový olej
Rýži uvařte v zeleninovém vývaru do měkka.
Na olivovém oleji osmahněte cibuli, přidejte pokrájené lišky a duste, dokud houby nezměknou. (Kdo jí česnek, přidá ho ještě před liškami.)
Okořeňte tymiánem a pepřem.
Do směsi s liškami vmíchejte uvařenou rýži, mandle, petrželku a podle chuti osolte.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
Inspirovala jsem se receptem z New York Times - tento pilaf je možné jíst nejen samostatně, ale také ho použít jako nádivku do krocana.
ahoj anna, prave som sa nahodou dostala na tvoj blog a som prekvapena,ze som ho nenasla uz skor! Uzasne jedlo, naaaadherne fotky, dakujem za skvelu inspiraciu!
OdpovědětVymazat