13 komentářů
  1. Krásne, aj napriek "klamlivým" fotografiám. Fotky celého cheesacaku sú nádherné, ako vždy Aničko. Celkom sa bavím, ako sa pre česko-slovenských blogerov stal október mesiacom cheesacakov. Ale je to skvelé, práve si myslím, že by sme podobné akcie mohli usporiadavať pravidelne. Krásne výročia a príjemné sťahovanie.

    OdpovědětVymazat
  2. Já cheesecake nedělám jen v říjnu :-), prakticky kdykoli, kdy se dělá na oslavu "dort", protože ty tradiční piškotové s krémem mi nechutnají. A někdy to není cheesecake, ale "tvarohový dort" či hybrid, podle toho, kolik do něj dávám tvarohu... prostě cheesekace u nás vládne!

    OdpovědětVymazat
  3. Jak normálně nepeču, tak tohle bych zkusil z fleku. Mám hned tři důvody:
    -krásné fotky
    -kombinace slané+karamel
    -Ottolenghi

    OdpovědětVymazat
  4. Jenom dodatek: korpus není podle Ottolenghiho, já ho ze sušenek nedělám , protože mi přijdou obvykle moc sladké, pak mi přide hloupé do sušenek, které obsahují tuk, přidávat další tuk na spojení a v neposlední řadě tím ušetřím jeden pracovní krok (mletí sušenek).

    OdpovědětVymazat
  5. super blog..ako je možné , že som ho objavila až teraz? :)a cheesecake milujem :) krásne fotky

    OdpovědětVymazat
  6. Natali: na jiné blogy moc nechodím, neprojevuji se, nesoutěžím, nepropaguji se - šíření nechávám na šeptandě... A asi to funguje, jak se zdá. ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. úúúžasný cheesecake, aj keď je tam problém s tým karamelom. wow. musi byť naozaj dokonalý.

    OdpovědětVymazat
  8. My jsme nedávno měli s manželem třetí výročí svatby a většinou (tedy zatím třikrát) to tak nějak "odbudeme" návštěvou restaurace. Skoro se stydím, že jsem nikdy nic neupekla. Tenhle dort vypadá skvostně a má všechna tři P-é.....Parádní cheesecake, Politý karamelem, Plus slané ořechy....jako by byl pečený pro mě. Určitě ho vyzkouším, díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  9. wow vyzera a urcite aj chuti uplne super!

    OdpovědětVymazat
  10. karamel+slane orechy musi byt naprosta pecka...
    Jo a gratuluji k vyroci :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní09.02.12 9:37

    Aničko! Krásný blog, nádherné fotky! Chtěla jsem se Vás zeptat, kde jste sehnala ty solené makadamové oříšky? Sehnala jsem jen obalované v karamelu a čokoládě. Chystám se Váš cheesecake upéct na své narozeniny. Zrovna ten jsem měla v USA v Cheesecake factory. A byl nezapomenutelný!!! Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  12. Makadamové ořechy jsem koupila v Dianě (je to několik obchodů po Praze, kde se dají sehnat nejroztodivnější ořechy, tuším celý název je Diana - svět ořechů), osolila a opražila jsem si je sama, ale dají se tam koupit i rovnou solené.

    OdpovědětVymazat
  13. Ten cheesecake vypadá skvěle! Určitě někdy vyzkouším, s recepty z Internetu mám dobré zkušenosti, naposledy jsem zkoušela tenhle:
    http://fitnessreceptar.cz/bananovy-cheesecake-s-proteinem/

    OdpovědětVymazat