Dneska přední strany zpravodajských serverů okupovala zpráva, že je možné, že se výraz abysme stane spisovnou formou. Což o to, já sama kodifikované abychom používám opravdu jen v písemném projevu, ale dost mě vyděsily úvahy, že by se to snad mohlo psát aby jsme. Hlas lidu, hlas boží. Ale vzhledem k tomu, že přemítání akademiků nad "abysme/aby jsme" se může táhnout desítky let, zůstávám v klidu. A tiše doufám, že lid se do té doby naučí česky. Všechny tři fotky byly pořízeny v rozmezí čtyř minut.
O mně
-
Anna Bednaříková - Pletu, šiju, vařím, peču, fotím.
Archiv
-
▼
2011
(132)
-
▼
srpna
(16)
- Sweettoothday - švestkový clafoutis a sorbet
- Sweettoothday - švestkové muffiny
- Welcome to the Jungle
- Sweettoothday - čokoládový dort (Ottolenghi)
- Slovácký rok - jízda králů (chasa ze Skoronic)
- Slovácký rok - krojovaný průvod
- Slovácký rok - Selský dvůr
- Slovácký rok - přehlídka krojů
- Slovácký rok - stavění máje
- Something old & something new
- Slovácký rok - "mandaly"
- Dog(folk)lore
- Slovácký rok - vernisáž
- Serenity
- Sweettoothday - muffiny s rybízem/jogutová buchta
- Navšťivte farmářský trhy co tě nakopnou
-
▼
srpna
(16)
Rádi jste si přečetli
-
Na Vánoce jsem pekla pepparkakor, zůstala mi po něm v lednici takřka plná láhev zlatého sirupu. Na štědrovečerního kapra mi zůstala památ...
-
Včera mi pokladní v Bille podstrčila k nákupu jakýsi firemní časopis. Na první pohled Vánoce v hlavní roli, cukroví "jinak" a ...
-
Jelikož a protože měl Kocourek minulý týden narozeniny, rozhodli jsme se zajít na místo, kam tak rádi chodí malí i velcí kocourci – do cukrá...
-
Během Open House Praha se mi má souputnice Magda zmínila, že se v létě chystá do Londýna na výstavu Alexandra McQueena. Netušila, jakého bro...
-
Dneska to je devět let, co jsem udělala státnice a stala se ze mě oficiálně megera. Kdyby byl můj akademický titul dítě, už by na mě dávno...
-
V souvislosti s avizovanou stavbou domu podle návrhu Jana Kaplického se objevil zajímavý jazykový úkaz. Připomíná vila svým tvarem platýze ,...
-
Banální rady pro úplné začátečníky, kteří si chtějí na blog fotit jídlo (především moučníky), ale nevědí, jak na to – pokročilí nechť promin...
-
Pět dní před odletem do Londýna si Kocourek natáhl vazy a dostal neschopenku. Co teď? Zdravý rozum mi velel zůstat ze solidarity doma, mé po...
-
Má poslední služební cesta do Frankfurtu pro mě byla poměrně dosti inspirativní. Zaprvé jsem při pohledu na tamní (vynikající) závodní jídel...
-
I nadešla doba rozmrazit onen pytlík malin s hmyzem . Hmyz byl vyjmut, maliny opláchnuty, otázka zněla: co s nimi? Protože ze sladké...
Z takových paskvilů jdou na mě vždycky mrákoty.
OdpovědětVymazatEva