Telefonáty od mého otce nikdy nevěstí nic dobrého.
"Natrhal jsem rybíz a maliny a dal jsem to do mrazáku."
Nevinná věta, ze které mě ale - ano - zamrazilo. Můj otec dal něco do mrazáku??? Naposledy tam dal zbytek ovaru (!) - položený jen tak na talíři.
Pohled do nitra mrazáku nebyl podle očekávání hezký. Jistý pokrok jsem sice zaznamenala - vše bylo v igeliťácích (pochybného původu), leč nemyté a neotrhané. Rybíz jsem rozmrazila a udělala z něj marmeládu, jeden pytlík malin šel do níže uvedeného koláče. Druhý pytlík malin - ten se zamraženým hmyzem - jsem si nechala na příště.
Korpus:
200 g polohrubé mouky
125 g másla
30 g hnědého cukru
1 vejce
(mleté mandle)
Krém:
500 g mascarpone
200 g bílé čokolády
2 vejce
maliny
Z ingrediencí na korpus vypracujte rychle těsto, vyložte jím formu a dejte na půl hodiny do lednice. Poté předpečte na 170° C (přibližně 10 minut).
V horké lázni rozpusťte čokoládu, vmíchejte mascarpone a vejce. Nalijte na korpus, posypte malinami a pečte na 170°C přibližně půl hodiny.
Do těsta na korpus můžete přidat mleté mandle.
Když z krému vypustíte vejce, nemusíte koláč dále péct - jen ho posypte malinami a dejte do lednice ztuhnout.
Pokud neradi tučné, proč koláč neudělat z nízkotučného tvarohu místo mascarpone...?
Pokud neradi tučné, proč koláč neudělat z nízkotučného tvarohu místo mascarpone...?
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
tak toto musi byt neskutocna dobrota...kombinacia malin,masacrpone,bielej cokolady..proste "heaven":)
OdpovědětVymazatPřesně! Já volala mámě, která ještě dva dny před tím vzdychala, "že letos toho rybízu je zase tolik!", že ho tedy očešu. Den před ho očesala a už byl taky v mrazáku! Prostě jsou někdy nezvykle rychlí :D Takže pro rybíz na jahodovo-rybízovou zavařeninu jsem si musela k sousedce :D
OdpovědětVymazatKrásnej koláček :D
P.