Vím, že jsem naposledy slibovala cosi o Šmudlových fotkách, ale tohle sem prostě dát musím! Šmudlův první sníh!
O mně
-
Anna Bednaříková - Pletu, šiju, vařím, peču, fotím.
Rádi jste si přečetli
-
V rámci udržování fyzické kondice vystupuji z metra už o dvě stanice dříve a ony zhruba dva kilometry chodím pěšky. To udržování kondice má ...
-
INFO NA ÚVOD: Ve čtvrtek jsem se na svém blogu na iDnes pokusila rozjet nominace do ankety o nejoblíbenější moučník čtenářů blogu. Moc se ne...
-
Při pohledu na dnešní příspěvek si říkám, že jsem si měla dát jako novoroční předsevzetí, že budu dokumentovat vše, co jsem upletla a uši...
-
Když jsem se někdy v únoru rozhodla, že se budu snažit až do Velikonoc představovat postní jídla, myslela jsem, že nebude nic snazšího než v...
-
Není to tak dávno, co jsem SI upletla deku, aby mi nebyla zima, když do noci pletu a dívám se při tom na detektivní seriály. Dopadlo to t...
-
Jedna věc se musí obchodnímu domu IKEA nechat: není lepší propagace švédské kuchyně! Jen řekněte, kdo z vás nezná masové kuličky? Kdo z vás ...
-
Na Vánoce jsem pekla pepparkakor, zůstala mi po něm v lednici takřka plná láhev zlatého sirupu. Na štědrovečerního kapra mi zůstala památ...
-
Pasteis de nata (jednotné číslo je pastel de nata) jsou košíčky z listového těsta plněné žloutkovým krémem ne nepodobným pudinku. Pocházejí ...
-
Jelikož jsme měli s Kocourkem výročí, pekla jsem tentokrát dort. A Kocourek mi poprvé asistoval. Při potahování dortu marcipánem. Ale že se ...
-
Banální rady pro úplné začátečníky, kteří si chtějí na blog fotit jídlo (především moučníky), ale nevědí, jak na to – pokročilí nechť promin...
Ta poslední fotka mluví za vše :-D už máte zimní obleček? Já jen, jestli ho neplánuješ třeba vlastnoručně tvořit, docela by mě zajímalo, jak bys na to šla. Sníh mi kupodivu připomněl podzim a tu horu dýní, co tu máme, nemáš teď něco nově odzkoušeného, třeba muffinového?
OdpovědětVymazatAno, Šmudla už jednu bundu má (koupenou), šít na něj se moc nechystám, ale v žertu neustále vyhrožuju, že mu upletu svetr, když má tak rád vlnu!
OdpovědětVymazatZ dýně jsem dělala jako tradičně polévku a pak ještě pár receptů podle Ottolenghiho, kde se využila pečená máslová dýně. Na blog jsem to nedávala, je mi tak trochu blbý opisovat sem recepty z kuchařky, ale na internetu se dá leccos vygooglit v angličtině (například Ottolenghiho kuskus s dýní a sušenými meruňkami).
Taková krásná výhrůžka :-D Díky za tip, polévku jsme měli dnes, nu a v týdnu třeba pocvičím angličtinu...
OdpovědětVymazat