Saltytoothday - cizrna na paprice

Poslední luštěninová inspirace z letošního velikonočního půstu. A protože touto dobou již nejspíš zaděláváte těsto na mazanec, obrazem i slovem jen telegraficky:

upraveno podle receptu Hanky Zemanové z Biokuchařky:
200 g cizrny
olej
2 cibule nakrájené najemno
1 lžíce papriky
sůl
0,5 litru vody/vývaru
1 pórek 
250 ml smetany

Cizrnu namočte přes noc. Poté slijte vodu. Uvařte v nové vodě doměkka (přibližně 1-1,5 hodiny). Cizrnu můžete vařit s majoránkou nebo saturejkou pro lepší stravitelnost.

V kastrolu orestujte cibuli na oleji, přidejte papriku (kastrol raději stáhněte mimo plamen, aby paprika nezhořkla) a sůl. Přilijte vodu/vývar.
Polovinu uvařené cizrny rozmixujte s trochou cizrnového vývaru. 
Do kastrolu s vývarem s cibulí přidejte rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu a nakrájený pórek.
Vše zjemněte smetanou.
Podávejte s těstovinami.

RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
5 komentářů
  1. No konečně - cizrna! Už teď na to mám chuť. Myslíš, že by šla i cizrna z plechovky.

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě! (Okamžitě jsem si na tebe vzpomněla, když jsem ten recept našla...!)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych si to dala jen tak bez těch těstovin :)

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě to jde jíst i samotné! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak. Kombinace tvého postupu a receptu z magazínu jednoho nejmenovaného obchodního řetězce dopadla skvěle. Mně chutnalo, navíc tam nebylo maso (což je podmínka pro realizaci jakéhokoli receptu). Ještě musím vylepšit pasírování a mám prázdninové obědy jedna báseň.

    OdpovědětVymazat