Další inspirace receptem od Tartelette - tentokrát jsem ale neopisovala doslova. Mirabelky v Helenině receptu jsem nahradila hruškou, ale stejně tak by šly použít třeba meruňky nebo švestky, a mandlovou náplň jsem si trochu zjednodušila... Inspirujte se také!
Těsto:
210 g mouky
70 g másla
2 žloutky
sůl
(pár lžic vody)
Mandlová náplň:
90 g másla
80 g cukru
100 g mandlí
1 vejce + 1 bílek
vanilka
kardamom
Hrušky:
2 hrušky
1 hrnek vody
4 lžíce cukru
1 celá skořice
vanilka
2 lžíce citrónové šťávy
Uvedené množství stačilo na čtyři tartaletky.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
Těsto:
210 g mouky
70 g másla
2 žloutky
sůl
(pár lžic vody)
Mandlová náplň:
90 g másla
80 g cukru
100 g mandlí
1 vejce + 1 bílek
vanilka
kardamom
Hrušky:
2 hrušky
1 hrnek vody
4 lžíce cukru
1 celá skořice
vanilka
2 lžíce citrónové šťávy
Ze všech přísad vypracujte rychle těsto (můžete do něj přidat pár lžic vody, ať se přísady lépe spojí) a odložte na hodinu do lednice.
Těsto naplňte do formiček a zatížené fazolemi předpečte přibližně 15 minut na 180° C. Nechte vychladnout.
Oloupejte hrušky, rozpulte a zbavte jadřinců. Do kastrolku dejte vodu, cukr, skořici, trochu vanilky , citrónovou šťávu a hrušky a povařte přibližně půl hodiny (do změknutí hrušek). Po uvaření hrušky vyjměte a nechte vystydnout. Poté je nakrájejte na tenké plátky (doporučuji zcela nedokrojit, ať hruška zůstane vcelku a dá se přenést do formiček).
Umelte mandle a smíchejte s ostatními přísadami do náplně.
Náplň rozdělte do formiček. Navrch dejte polovinu hrušky.
Pečte na 180° C přibližně 20 minut.
Uvedené množství stačilo na čtyři tartaletky.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
0 komentářů