Na kaštanové pyré mě naučila před lety má tehdejší pařížská spojka Christine a od té doby si pokaždé odvážím z Paříže v kufru několik hnědo-zelených piksliček od Faugiera. Ve Frankfurtu měli pyré z Itálie, jen jednu jedinou skleničku - určitě čekala jen na mě!
Kaštanové pyré řadím vedle lemon curd a arašídového másla k těm nejzáludnějším poživatinám. Lze na nich lehce vypěstovat závislost a pouhá zmínka u mě vyvolává rozzářené oči, spiklenecký úsměv a lžíci v pohotovosti.
Ale protože jsem už velká holka, rozhodla jsem se tentokrát z pyré něco vytvořit. Po vánočním pečicím maratonu se budu troubě chvíli vyhýbat, a tak rozhodnutí padlo na jednoduchou kaštanovou pěnu.
Jako rekvizitu jsem k tomu použila jsem Kocourkův čajový set.
200 g mascarpone
100 ml šlehačky
150 g slazeného kaštanového pyré
Ušlehejte šlehačku.
Mascarpone vymíchejte s pyré a přidejte šlehačku.
RECEPT K VYTIŠTĚNÍ
Mně se líbí, jak jsou v Culinaria Madarsko vyfocene kastanove pohary v cukrarne - nastrouhane kastanove pyre, navrch slehacka, mnam.. a hlavne se kupuje zmrazene v balenich jako ruska zmrzlina v kazdem obchodaku. tvrdi kniha, ja je nikdy nezaregistrovala, ale priste to v budapesti najdu a prinesu do prahy...
OdpovědětVymazatJéé, tohle pyré prodáváme u nás v obchodě, pracuji v italských delikatesách, a tohle máme...tak ho budu muset ochutnat...kvalitní mascarpone máme taky, tak to bude hračka...:-) Lucie Ufa
OdpovědětVymazatJe to tak jednoduché a v mističkách efektní! Zatím mě kaštanové pyré nelákalo, teď už ano.
OdpovědětVymazat