Dnes jen telegraficky - k rychlodezertu se to hodí.
Na začátku byl nalezený recept na koláč s pěnou z arašídového másla a čokoládovou ganache. Moc se mi do něj ale nechtělo, byla jsem líná, krom toho ganache a arašídové máslo, no to bude bomba. Základem pěny byl navíc krémový sýr, z toho dezertu tuk jen teče.
I začala jsem koláč dekonstruovat. Nápad s pěnou se mi líbil, ale postavila jsem ji na netučném tvarohu. Koláč i ganache jsem vypustila a místo toho upekla čokoládové sušenky. Hořkost kakaa, sladkost cukru a kyselost tvarohu - to není špatná kombinace.
Dá se jíst lžičkou a sušenky přikusovat, nebo sušenky pěnou naplnit. Ve druhém případě je lepší nechat sušenky po naplnění trochu odležet, ať se chutě spojí. Jen tedy nevím, jestli se vám bude chtít čekat!
Pěna:
125 g arašídového másla
250 g tvarohu
250 ml šlehačky
100 g cukru
Smíchejte arašídové máslo, tvaroh a cukr a opatrně vmíchejte do ušlehané šlehačky.
Čokoládové sušenky:
200 g polohrubé mouky
5 lžic kakaa
půl sáčku prášku do pečiva
špetka soli
100 g cukru
1 vejce
125 g másla
Ze všech ingrediencí vypracujte rychle těsto a dejte alespoň na půl hodiny do lednice.
Poté těsto vyválejte a vykrájete z něj kolečka.
Pečte na 150° C přibližně 20 minut.
Poté těsto vyválejte a vykrájete z něj kolečka.
Pečte na 150° C přibližně 20 minut.
0 komentářů