Dneska žádné experimenty, ale klasika (nejen) z dětských let.
A první focení makrobjektivem Canon 60/2.8. Vzhledem k tomu, že jsem odpublikování tohoto článku poněkud posunula, viděli jste už jiné fotky focené tímto objektivem minule a předminule. Na rýžovém nákypu je vidět, že jsem si na makro musela ještě zvyknout - není snadné se najednou k focenému předmětu hodně přiblížit, když jsem byla předtím zvyklá být pomalu půl metru daleko.
400-500 g rýže
1 litr mléka
vanilka
citrónová kůra
4 hřebíčky
3 vejce
100 g másla
50 g cukru
kompotované meruňky
máslo na vymazání formy
Do horkého mléka dejte vařit rýži spolu s vanilkou a hřebíčky. Rozvařte na kaši. (Pozor, mléko se s rýží moc rádo připaluje!). Vyndejte hřebíčky.
Vyšlehejte sníh z bílků.
Žloutky vymíchejte se změklým máslem a cukrem. Přidejte k lehce vychladlé rýžové kaši.
Vmíchejte sníh.
Na dno vymazané formy rozložte polovinu rýže, okapaný meruňkový kompot a navrch druhou polovinu rýže.
Pečte na 175° C přibližně půl hodiny, až se na povrchu vytvoří nazlátlá kůrka.
0 komentářů