O víkendu jsem byla zase u známých na Slovensku a v sobotu dopoledne napadlo mě a Tomáše, že je možná načase vyzkoušet kotlík na fondue. Je vidět, že jsme oba narozeni ve stejný den, jen já mám mírný náskok (pouhých čtrnáct let), a tak občas uvažujeme stejně. Tady je reportáž z našeho pokusu. Dělba práce byla spravedlivá: Tomáš vařil a já fotila. :-)
Krok č. 1: Suroviny. Čokoládu, cukr, skořici, citrón, mléko a jahody jsme si pěkně nachystali, ať na nic nezapomeneme. Ale jak se později ukáže, ani to není zárukou úspěchu!Krok č. 2: Tomáš zapálil oheň a já nalámala čokoládu. Smíchali jsme hořkou a mléčnou.Krok č. 3: Přidali jsme mléko a míchali a míchali.Krok č. 4: Čokoládu jsme dochutili skořicí, ale klidně by šlo přidat i mé oblíbené chilli.Krok č. 5: Trocha citrónové šťávy pro lesk.Krok č. 6: Zjistili jsme, že jsme zapomněli na cukr. V této fázi ale ještě není nic ztraceno, jen jsme místo krupice měli dát moučku. Cukr se nestihl rozpustit a fondue nám pak poněkud křoupala...Krok č. 7: Hotovo! Stačí namočit jahody a jíst!Jedna z mých soukromých fotografických zásad zní: nikdy nefotit lidi při jídle. A tak i když fotky z ochutnávky fondue existují, sem je nedám, protože tam všichni vypadají jako vlašťovky a navíc není jasné, jestli jim to fakt chutná, nebo jestli se to právě chystají vyzvrátit. Místo toho sem dám fotky těch, na které se skutečně nedostalo:
Kuře.Kocour.Pes.Ale že vypadají naštvaně, co? :-)
Cauky, no já bych se klidně na vlastovky podíval :-).
OdpovědětVymazatAle jinak moc prima a to zvířectvo na poslední fotce vypadá skoro jako nějaký gang :-).
fotky skvělé, vypadá to děsně chutně... ale ne dietně, smích ;D JInak vaše články na idnes i tady čtu strašně ráda, mají hrozně příjemnej dojem a navozujou takovou pohodu, takže je logický, že Vás mám v oblíbených ;-) a za pochvalu děkuji moc :-))
OdpovědětVymazatLenko, když tykám já, očekávám to i od druhé strany...! ;-)
OdpovědětVymazat